Camí de Santiago del Nord

El Camí de Sant Jaume de el Nord és una via de peregrinació l’origen es remunta a el segle IX. A causa de el domini musulmà d’alguns dels territoris de nord de la península aquest traçat cap a la tomba de l’Apòstol va ser creat i utilitzat per viatjar a Santiago de forma segura pels reis europeus, la més històrica.
Com Camí de el Nord entenem un conjunt de rutes com passa en el Camí Portuguès, però prenen com l’oficial la qual fa referència a el Camí de la Costa. Inicia el recorregut a la frontera d’Espanya amb França i recorre la costa nord espanyola. Entra a Galícia per la localitat de Ribadeo fins unir-se en els últims quilòmetres amb el Camí Francès. Aquest Camí és dels més populars i dels més antics.
Des de l’inici a Irun passarem per ciutats tan importants com Santander, Sant Sebastià, Baamonte entre moltes més. Aquest itinerari va ser reconegut com a Patrimoni de la Humanitat. 

Informació pràctica

És la ruta més llarga del Camí de Sant Jaume, 820 km dividits en un total de 34 etapes, des Hendaia fins Arzúa, on conflueix amb el Camí Francès fins arribar a Santiago de Compostel·la.
Es desenvolupa en la seva gran majoria seguint la costa de la mar Cantàbric, passant a través de zones de muntanya, valls i boscos que et deixen als pelegrins meravellats per la seva bellesa. No hi ha dubte que és un dels camins més emocionants i atractius de tots els que existeixen.
Però malgrat la seva gran riquesa paisatgística, el Camí de el Nord també és un dels més difícils. Les etapes són llargues, amb grans desnivells i passos de muntanya en què hauràs d’extremar la precaució.
D’altra banda, compta amb menys infraestructures, una cosa que per a molts pelegrins serà encara més atraient al caminar per paisatges pràcticament verges i poc urbanitzats. En definitiva, el Camí de el Nord és completament diferent a qualsevol altra ruta del Camí de Santiago. 

Tot un repte que, t'assegurem, valdrà la pena!