Camí de Santiago portuguès

Ens trobem davant el segon Camí a Santiago més transitat després el Camí Francès, el Camí Portuguès. Els orígens del Camí es remunten al suposat descobriment de les restes de l’Apòstol Santiago l’any 813.
Els paisatges i les etapes són bastant diferents a el Camí Francès, ja que molts dels trams del recorregut transcorren a través de terrenys asfaltats.
Aquest Camí no és només una ruta sinó que és un conjunt d’elles que els pelegrins comencen des de diferents parts de Portugal, això sí, entrant a Galícia per la localitat de Tui. No obstant això, cada vegada més pelegrins opten per l’opció de recórrer el Camí de 5 etapes en el seu recorregut per Galícia des de la localitat de Pontevedra de Tui, uns sis dies de ruta a peu.
El Camí Portuguès originalment comença des de la capital portuguesa, i consta de prop de 600 quilòmetres passant per localitats com Coimbra, Àgueda, Porto, Barcelos o Ponte de Lima. Entra a Galícia per Tui, passant per llocs com O Porriño, Redondela, o Pontevedra. En total són uns 21 dies per recórrer un total de 600 quilòmetres, encara que es pot començar en altres punts del Camí i obtenir la Compostel·la, sempre que es recorrin un mínim de 100 quilòmetres. En aquest cas es pot obtenir la Compostel·la sortint des de Tui.

Informació pràctica

El Camí Portuguès és la segona ruta més triada pels pelegrins. Es tracta d’una ruta relativament fàcil, amb bones infraestructures i una excel·lent senyalització. No té grans desnivells ni pendents i la localització dels allotjaments permet planificar etapes curtes.
Travessaràs contínuament petits llogarets i nuclis urbans, motiu pel qual l’asfalt i els paisatges urbanitzats us acompanyaran durant bona part de la ruta.
La seva part més concorreguda, sobretot en època estival, correspon amb els últims 120 quilòmetres, que coincideixen amb l’entrada de la ruta a Galícia, concretament a la localitat Pontevedra de Tui.

 

La ruta més fàcil, adaptable i planera