Millor època per fer el Camino de Santiago

Temporada baixa: hivern
Aquesta època comprèn aproximadament des del mes de novembre a finals de febrer o principis de març, els mesos més freds d’hivern. En aquesta època són freqüents les pluges, el vent i les gelades, fins i tot és possible que trobis neu en els trams de més altitud, com a Roncesvalles o en O Cebreiro. Si et decideixes per aquesta època convé dedicar temps a conèixer la ruta que es va a realitzar per evitar tenir males experiències.

L’absència de pelegrins en aquestes dates també influeix en els serveis, ja que alguns establiments decideixen tancar en aquesta època, per tant heu d’iniciar la cada etapa proveït d’aigua i menjar per prevenir en cas que no trobis llocs en els quals descansar .

Temporada alta: estiu
Va des de mitjans de maig fins a mitjans de setembre. En època d’estiu les temperatures solen ser més caloroses, especialment en zones de l’altiplà castellà causa de l’escassetat d’ombra en molts trams de camí. En canvi, a Astúries o Galícia no tindràs aquest problema, ja que poques vegades la calor arriba a ser sufocant i comptaràs amb abundant vegetació durant tot el trajecte, cosa que alleujarà la sensació d’aclaparament. Un factor molt important a tenir en compte és la gran afluència de pelegrins en aquests mesos. Els allotjaments poden arribar a el 100% de la seva ocupació pel que és recomanable reservar allotjaments i altres serveis abans de començar el viatge.

Si vols evitar l’allau de gent, et recomanem evitar les rutes més populars, com l’últim tram del Camí Francès o del Portuguès, pots triar altres rutes que, encara que menys demandades són igual d’espectaculars.

Temporada mitjana: primavera i tardor
Correspon als mesos restants de l’any i és per a molts l’època perfecta per fer el Camí de Santiago. Les temperatures solen ser bastant suaus, intercalant dies de sol amb dies ennuvolats i precipitacions. T’enamoraràs de el paisatge de tardor que es dibuixa en els boscos gallecs i dels colorits camps i senders plens de flors a la primavera. L’aglomeració en aquesta època de l’any no sol ser un inconvenient per gaudir de l’experiència. Coneixeràs gent meravellosa sense l’aclaparador sotragueig de pelegrins en tota la ruta, de manera que et serà més fàcil relaxar-te i desconnectar.